Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, de bloedbanen, lymfebanen en de hersenbanen. Uitwisseling van stoffen en vervoer van stoffen gebeurt via deze vloeistoffen. Het is daarom zeer belangrijk dat dit vocht in ons lichaam goed circuleer. Stagneert deze circulatie, dan heeft dat ernstige gevolgen voor de kwaliteit van dit vocht. Vergelijk dit met stilstaand water in een vijver. Stromend vocht zorgt ervoor dat schadelijke stoffen worden afgevoerd en vers water en voedingsstoffen kunnen worden aangevoerd. Dit is zeer belangrijk voor de stofwisseling van de cellen. Het lichaam is in optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert.


Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol bij het scheppen en onderhouden van de ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. Lymfedrainage is een normaal, natuurlijk proces in ons lichaam. Dit proces kan echter bemoeilijkt worden door stress, een ongeval en/of ziekte. In dit geval kan Manuele Lymfdrainage helpen om de drainage weer te optimaliseren. Daarnaast vormt de compressietherapie en oefentherapie een belangrijke rol in de therapie. U kunt in deze praktijk ook terecht voor cursussen zelfmanagement. 

Als oedeemtherapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG / KNGF / RBCZ en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister
Klik hier voor meer informatie